Чи здатна людина самостійно зрозуміти, що у неї депресія?

Люди, як правило, доходять до самоаналізу що потрібно звернутись до лікаря достатньо пізно. В основному, це зауважують близькі, родичі, працедавець. Але і сама людини може проаналізувати якщо її настрій погіршився занадто тривало.

Перше, для поганого настрою повинна бути причина. Перший аналіз - знайди причину, чому твій настрій раптом зупсівався? Що відбулося? Психологічна ситуація в сім'ї, роботі, дітьми - тоді все зрозуміло. При депресивному розладі прив'язати настрій до стресової ситуації неможливо. Депресивний розлад приходить начебто безпричинно. Іноді при депресивному розладі буває стресовий початок, надмірне переживання, фізіологічний процес, наприклад, пологи.

Самоаналіз може дати інформацію, алеоцінити себе достатньо складноо. Близькі зауважують краще тебе. А спеціаліст, розрізнить втому від емоційного вигорання, чи депресивний розлад як психічний розлад.

до списку відео Знайти лікаря
Рекомендуємо по цій темі:
17 квітня 2024
Аналізи на депресію: про роль лабораторних досліджень у діагностуванні депресії
Діагностування такого тяжкого захворювання як клінічна депресія потребує комплексного підходу, в першу чергу, тому що причини виникнення депресії різні й можуть включати спадкову схильність, перенесену психологічну травму, постійний стрес і навіть соматичні захворювання (наведений перелік причин, на жаль, неповний).
29 березня 2024
Психобіотики та дієта при депресії
Протягом багатьох десятиліть «золотим стандартом» лікування депресивних розладів вважалося поєднання медикаментозної терапії (препаратів з різних груп антидепресантів та деяких інших лікарських засобів) і психотерапії, тобто застосування словесного впливу на психіку людини, що страждає на психічний розлад (у даному випадку – на депресію) з терапевтичною метою.
13 лютого 2024
Судинна депресія: маловідома форма розладу настрою у похилому віці
Дані деяких досліджень стану й функціонування нервової системи, а також радіологічні дані про причетність судинних захворювань до розвитку деяких типів депресії у літніх людей стали основою опису судинної депресії, вікового розладу настрою. Клінічні й рентгенологічні прояви та часте поєднання з когнітивними розладами відрізняють її від інших типів депресії.
13 грудня 2023
Чи існують табу в розмовах з людиною, яка хворіє на депресію
Симптоми депресії, які відчувають хворі люди, включають втрату надії, відсутність мотивації та значне зниження активності у повсякденній діяльності. Кожен переживає депресію по-різному, і деякі люди можуть не відчувати того, про що повідомляють інші.