Чому люди з депресією страждають на безсоння?

Один з основних клінічних симптомів депресії - а ми виходимо з того, що депресія є серйозним захворюванням - є безсоння. Вона стоїть в тому ж ряду, як і фізична слабкість, як порушення концентрації уваги і так далі.

Коментує к.м.н., зав. відділенням первинного психотичного епізоду Харківської обласної клінічної психіатричної лікарні №3 Мангубі Дмитро Олександрович.

до списку відео Знайти лікаря
Рекомендуємо по цій темі:
13 лютого 2024
Судинна депресія: маловідома форма розладу настрою у похилому віці
Дані деяких досліджень стану й функціонування нервової системи, а також радіологічні дані про причетність судинних захворювань до розвитку деяких типів депресії у літніх людей стали основою опису судинної депресії, вікового розладу настрою. Клінічні й рентгенологічні прояви та часте поєднання з когнітивними розладами відрізняють її від інших типів депресії.
13 грудня 2023
Чи існують табу в розмовах з людиною, яка хворіє на депресію
Симптоми депресії, які відчувають хворі люди, включають втрату надії, відсутність мотивації та значне зниження активності у повсякденній діяльності. Кожен переживає депресію по-різному, і деякі люди можуть не відчувати того, про що повідомляють інші.
11 грудня 2023
Резистентна депресія: «похмура» назва зовсім не означає відсутності методів лікування
Депресію зазвичай лікують за допомогою лікарських засобів, психотерапії або їхнього поєднання, і найчастіше після такого лікування симптоми депресивного розладу зникають. Проте іноді симптоми хвороби після типового лікування спостерігаються й далі. У таких випадках лікарі вважають, що у пацієнта є «резистентна депресія» (РД), або «терапевтично резистентна депресія» (ТРД).
24 листопада 2023
Як розпізнати депресію
Депресія (інші назви – «великий депресивний розлад», «клінічна депресія») – це розлад настрою із групою симптомів, зокрема постійним смутком та/або відсутністю інтересу до життя.