Чи допомагають біологічно активні добавки у лікуванні мігрені?

Біологічно активні добавки, можливо, впливають на деякі процеси, зокрема, на стан організму людини, можуть впливати на активність апетиту (наприклад, якщо це імбир), можуть змінювати кислотність, якщо ви багато їх вживаєте, але якщо дивитися на патогенез мігрені, яка виникає внаслідок того, що у вас є порушення електричних потенціалів, то жодна з перерахованих чудо-трав не впливає на ці потенціали.

Коментує д.м.н., доцент, завідувач кафедри неврології, нейрохірургії та психіатрії Ужгородського національного університету Орос Михайло Михайлович.

до списку відео Знайти лікаря
Рекомендуємо по цій темі:
5 квітня 2024
Ранні симптоми нападу мігрені: попереджений – значить озброєний
Мігрень – це головний біль пульсуючого характеру, зазвичай інтенсивніший з одного боку голови. Як правило, головний біль при мігрені є часто досить сильним та здатний перешкоджати повсякденній діяльності. Без відповідного лікування біль може тривати від чотирьох годин до трьох днів.
4 квітня 2024
Мігрень у дітей: виявлення та усунення харчових тригерів
Як відомо, мігрень – це, частіше за все, сильний пульсуючий головний біль, який зазвичай виникає з одного боку голови. Іноді мігренозний біль може зміщуватися з одного боку голови до іншого або відчуватися одночасно з обох боків. Мігрень часто супроводжується нудотою або блюванням. Люди з мігренню часто дуже чутливі до світла, шуму та запахів. Перед нападом мігренозного головного болю можуть відбутися зміни зору: людина може бачити миготливі вогні або темні плями.
15 березня 2024
Поліпрагмазія при мігрені: коли «більше» зовсім не означає «краще»
Мігрень – це неврологічне захворювання, одним з основних проявом якого є сильний головний біль. Він виникає епізодично і часто супроводжується нудотою, блюванням та підвищеною чутливістю до світла.
9 листопада 2023
Профілактика мігрені – завдання цілком реальне
Головний біль мігренозного походження є потужним фактором інвалідизації; мігрень також стає причиною частих відвідувань поліклініки і навіть викликів бригад невідкладної допомоги, що створює значний тягар для здоров’я та бюджету людини. Частий головний біль входить до п’ятірки найпоширеніших причин відвідування відділень невідкладної допомоги та до двадцятки найпоширеніших причин відвідування поліклініки.