Чи можна позбутися тривожного розладу назавжди?

Наразі не слід боятися лікуватися у психіатра або звертатися за допомогою до психіатра, психолога, нейропсихолога, психотерапевта. Враховуючи диджиталізацію та інформатизацію сучасного світу, рівень та частка тривожних і депресивних розладів, особливо в розвинених країнах, стрімко зростає. Без спеціалізованої допомоги зазначених спеціалістів подолати тривожний розлад неможливо. Долучайтеся до перегляду відео, щоб дізнатися деталі.

Коментує д.м.н., зав. кафедри неврології Дніпровського державного медичного університету Кальбус Олександр Іванович.

до списку відео Знайти лікаря
Рекомендуємо по цій темі:
23 квітня 2024
Магічне мислення – «спадок» еволюції людського мозку
Сучасні психологи вважають, що магічне мислення – це тип мислення, який є одним із різновидів так званого когнітивного упередження або когнітивної ілюзії, тобто ірраціонального, неправильного сприйняття подій навколишнього світу і неправильної інтерпретації причинно-наслідкових зв’язків у надзвичайно складному поєднанні різних процесів у цьому світі.
3 квітня 2024
Гормони та тривога: гормональний дисбаланс як причина психічного розладу
Тривожні розлади є надзвичайно поширеним захворюванням. За оцінками фахівців, протягом життя такі розлади вражають приблизно 31% дорослих жителів розвинутих країн. У деяких випадках причиною надмірної тривожності є гормональні порушення.
15 березня 2024
Тривожність зранку: порятунок є
Тривожність зранку, або ранкова стривоженість, – явище досить поширене і знайоме багатьом людям. Однією з найнеприємніших особливостей тривожності зранку є те, що вона «задає» настрій людини на весь день, негативно впливає на якість життя, працездатність та психологічний стан.
13 грудня 2023
Сепараційна тривога – хвороба не тільки «дитяча»…
Занадто науковий термін «сепараційна тривога» має синонім – «тривожність, пов'язана з розлукою», який є зрозумілішим широкому загалу. Звичайно, практично кожному доводилося зранку бачити маленьких діток, які плакали, захлинаючись сльозами, йдучи до дитячого садочка. Це найпростіший приклад сепараційної тривоги, спричиненої розлукою (нехай і короткою, тимчасовою) з матір'ю – найближчою для дитини людиною і найнадійнішим захисником від небезпек навколишнього, такого непривітного в уяві дитини, світу.