Лікування епілепсії

Що входить до поняття «невідкладна (медикаментозна) допомога»? Чи допомагають протиепіептичні препарати при пухлинах мозку? Препарати леветирацетаму є лікувальним засобом, чи вони лише знімають симптоми? На ці та інші запитання дають відповіді спікери трансляції "Епілепсія: ви питаєте, ми відповідаємо".

Коментують:

  • д.м.н., лікар-невролог вищої категорії, дитячий та дорослий епілептолог Кириченко Алла Григорівна;
  • к.м.н., дитячий психіатр, невролог та епілептолог, зав. дитячим відділенням КНП «Клінічна лікарня "Психіатрія"» Харитонов Володимир Ігорович.
до списку відео Знайти лікаря
Рекомендуємо по цій темі:
7 листопада 2022
Стреси, порушення сну, баріатричні операції: про відомі та маловідомі тригери епілептичних нападів
Судоми виникають, коли у людини розвивається порушення електричної активності мозку. Якщо у хворого було принаймні два напади, і вони не були спричинені іншим відомим захворюванням, такому пацієнту можуть поставити діагноз «Епілепсія».
8 липня 2022
Епілепсія та особливості харчування
Лікувати епілептичні напади можна за допомогою низки протиепілептичних препаратів (ПЕП). Проте, деякі з них змінюють метаболізм і засвоєння багатьох поживних речовин. Таким чином, пацієнти з епілепсією можуть мати вищий ризик розвитку дефіциту поживних речовин і його небажаних наслідків. З іншої точки зору, надзвичайно важливо розуміти роль деяких поживних речовин та специфічних дієт у лікуванні епілепсії. Це може допомогти краще контролювати епілептичні напади у таких пацієнтів.
21 червня 2022
Черепно-мозкова травма та епілепсія
Черепно-мозкова травма (ЧМТ) є загальновідомою причиною виникнення судом та епілепсії. Вона може статися внаслідок будь-якого пошкодження головного мозку - падіння, автокатастрофи, спортивні травми, внаслідок вогнепального поранення чи військового бою.
10 листопада 2021
Зв'язок між синдромом Дауна та епілепсією
Епілепсія, яка має багато причин виникнення, також має тісний зв’язок із синдромом Дауна (СД). Вважається, що епілепсія, може виникати у 1% - 13% дітей з СД.