Які препарати призначають при лікуванні тривожного розладу?

Лікування тривожного розладу є складним. Воно включає як медикаментозні підходи, так і немедикаментозні. Докладно розбираємо кожен з них у відео. Долучайтеся до перегляду!

Коментує д.м.н., зав. кафедри неврології Дніпровського державного медичного університету Кальбус Олександр Іванович.

до списку відео Знайти лікаря
Рекомендуємо по цій темі:
3 квітня 2024
Гормони та тривога: гормональний дисбаланс як причина психічного розладу
Тривожні розлади є надзвичайно поширеним захворюванням. За оцінками фахівців, протягом життя такі розлади вражають приблизно 31% дорослих жителів розвинутих країн. У деяких випадках причиною надмірної тривожності є гормональні порушення.
15 березня 2024
Тривожність зранку: порятунок є
Тривожність зранку, або ранкова стривоженість, – явище досить поширене і знайоме багатьом людям. Однією з найнеприємніших особливостей тривожності зранку є те, що вона «задає» настрій людини на весь день, негативно впливає на якість життя, працездатність та психологічний стан.
13 грудня 2023
Сепараційна тривога – хвороба не тільки «дитяча»…
Занадто науковий термін «сепараційна тривога» має синонім – «тривожність, пов'язана з розлукою», який є зрозумілішим широкому загалу. Звичайно, практично кожному доводилося зранку бачити маленьких діток, які плакали, захлинаючись сльозами, йдучи до дитячого садочка. Це найпростіший приклад сепараційної тривоги, спричиненої розлукою (нехай і короткою, тимчасовою) з матір'ю – найближчою для дитини людиною і найнадійнішим захисником від небезпек навколишнього, такого непривітного в уяві дитини, світу.
9 листопада 2023
Тривога без причини
Тривога є однією з найпоширеніших проблем, з якими доводиться стикатися людству. Підвищена тривожність може бути спричинена низкою різноманітних факторів.